Hoe vaak overkomt het uw facilitaire dienst? Medewerkers betreden een ruimte en worden onaangenaam verrast door een hoeveelheid aan vuil. Directe actie is noodzakelijk. Schone en hygiënische ruimten vinden wij immers belangrijk. Uw facilitaire dienst stroopt de spreekwoordelijke mouwen op en gaat onmiddellijk aan de slag. Om deze hoeveelheid aan vuil de ‘kop in te drukken’ is vaak de eerste gedachte een extra scheut reinigingsmiddel toe te voegen. En daar ontstaat nu juist een gevaar. Overdosering van conventionele reinigingsmiddelen zorgt voor methodefouten. Dit zijn fouten waarbij het vuil wel (gedeeltelijk) is verwijderd maar de sporen van het schoonmaken zijn achtergebleven. Dit is een ongewenst risico. Gelukkig kunt u dit voorkomen.

Risico’s door gebruik van teveel conventionele reinigingsmiddelen

Veel conventionele reinigingsmiddelen bevatten zepen en detergenten. Vaak wordt gedacht dat deze ingrediënten het oppervlak hygiënisch reinigen. Detergenten kunnen namelijk vet en aan vet klevende stoffen in water oplossen. Gevaar voor een methodefout ligt hier echter op de loer. Door het gebruik van teveel conventioneel reinigingsmiddel, is het vuil wel (gedeeltelijk) verwijderd maar blijven sporen van het schoonmaken achter. Met als gevolg dat de ruimte niet hygiënisch is gereinigd.

Revolutionaire oplossing door een basis van waterstofperoxide en perazijnzuur

Reinigingsmiddelen die zijn samengesteld op basis van waterstofperoxide en perazijnzuur kennen dit probleem niet. Reinigingsmiddelen met deze basis zijn biologisch afbreekbaar en er blijft er geen residu achter. Oxsilive is zo’n reinigingsmiddel. Door de oxiderende werking van waterstofperoxide in een licht gezuurde oplossing worden oppervlakken (met behulp van microvezeldoeken) gereinigd en hygiënisch schoongemaakt. De ruimte is vlek- en streeploos schoon. Bovendien zorgt Oxsilive voor een frisse nageur. Het product is geschikt voor een heel breed spectrum en wordt in doseringen toegepast; een nulbeurt, dagelijks gebruik en periodieke reiniging. Oftewel het carefree clean concept; ‘Niet schoonmaken maar schoonhouden’ is het gedachtegoed.

U wilt ook beter resultaat en goedkoper en efficiënter reinigen?

Wilt u meer weten over het Carefree Clean Concept of de producten van Oxsilive? Neemt u gerust contact met ons op. Onze adviseur vertelt u met plezier meer over het product en concept, geschikt voor interieur, sanitair en vloeren.