Braken en diarree; het zijn veel voorkomende klachten die gepaard gaan met het norovirus. Maar ook symptomen als koorts en vermoeidheid komen voor. Bij een virusinfectie dringt een virus uw lichaam binnen waardoor u ziek kunt worden. Specifiek bij het norovirus wordt een ontsteking van het slijmvlies in het maag-darmkanaal veroorzaakt. Een norovirusinfectie is erg besmettelijk en een uitbraak wilt u dan ook liever voorkomen in uw (zorg)instelling. Maar hoe pakt u dit aan en wat is het belang van goede handhygiëne? We vroegen het aan één van onze klanten.

Voorkom een uitbraak; volg het stappenplan

Een verzorgingshuis in het noorden van ons land kampte de afgelopen periode helaas meerdere keren met een heftige uitbraak van het norovirus. Meerdere bewoners kampten met klachten als diarree en overgeven. Erg vervelend voor de kwetsbare doelgroep in dit verzorgingshuis. Maar niet alleen de bewoners werden ziek. Ook een aantal medewerkers werden besmet met het virus en waren niet in staat hun werk uit te voeren. Een vervelende situatie voor zowel bewoners als personeel. Maar hoe ga je hiermee om? Collega’s van de facilitaire afdeling staken de koppen bij elkaar en kwamen met effectieve maatregelen. Naast de al strikt gevolgde richtlijnen van het RIVM en het toepassen van het anti-norovirus stappenplan, werd ook samenwerking met hygiënepartner Dr. Weigert gezocht. Met succes! Binnen enkele dagen was het norovirus uit het verzorgingshuis verbannen. ‘Dit nooit meer’, aldus bewoners en medewerkers. En dat lukte! De deskundige adviezen en inzichten van Dr. Weigert speelden hierbij een belangrijke rol. Met name bij het onderdeel handhygiëne viel er winst te behalen door het gebruik van een desinfecterend handschuim. Wij pasten onze maatregelen rondom infectiepreventie aan, in combinatie met het gebruik van de geadviseerde desinfectiemiddelen. Beide zaken waren een belangrijk onderdeel bij het succesvol verjagen van het norovirus.

Voorkomen is beter dan genezen

Het zeer besmettelijke norovirus laat u graag aan uw deur voorbij gaan. Maar hoe doet u dat? Wij maakten een praktisch stappenplan met checklist die u handvaten biedt om preventief te handelen bij deze snelle virusverspreider. Het is van belang dat al uw medewerkers en vrijwilligers de protocollen rondom hygiëne scherp op het netvlies hebben. Door het gebruik van een virusdodend handschuim kunnen al grote stappen op hygiënegebied gezet worden. Goede hygiëne draagt immers bij aan het bestrijden van dit snel overdraagbare virus.

Houd ziekteverwekkers uit uw buurt

Een hygiënepartner denkt graag met u mee hoe u de hygiëne in uw verpleeg- of verzorgingshuis kunt verbeteren. U blijft gezond door ziekteverwekkers uit uw buurt te houden of door een besmettingsbron te isoleren. Dr. Weigert heeft meer dan 50 jaar ervaring met hygiëne. Ons motto is om de toekomst nog een stukje schoner, gezonder en veiliger te maken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Onze adviseur komt graag bij u langs en toont u onze hygiëne- en schoonmaakproducten.