Kan hygiëne een halt toeroepen aan verspreiding?
Hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en longontsteking zijn veelgehoorde klachten bij mensen met het nieuwe coronavirus. Het gaat hier om een nieuw virus dat verwant is aan het SARS-virus dat in 2002 de kop opstak en het MERS-virus uit 2012. Al deze ziektes vallen onder de noemer ‘coronavirussen’. Een onaangenaam virus dat infecties aan de longen en luchtwegen veroorzaakt.
Vanaf december 2019 werden mensen in de Chinese stad Wuhan ziek van een nieuw soort coronavirus. Inmiddels is dit coronavirus tot pandemie benoemd en zijn er slachtoffers te betreuren. Ook Europa kent inmiddels patiënten met het coronavirus. Op 30 januari 2020 bestempelde het noodcomité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van het coronavirus in China tot internationale noodsituatie. Dat betekent dat de volksgezondheid in verschillende landen gevaar loopt door de verspreiding van het virus. Pogingen om het in te dammen, moeten nu internationaal worden gecoördineerd. Helaas zijn nog niet alle details omtrent verspreiding van het coronavirus bekend. Wel weten we zeker dat de overdracht ‘mens op mens’ een feit is. Kan hygiëne een halt toeroepen aan verspreiding?
Verspreiding virusinfectie tegengaan
De overdracht van een virusinfectie, dus ook het coronavirus, gaat in de meeste gevallen via handcontact of hoesten. Hierbij kan door een ieder proactief worden gehandeld om overdracht tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig wassen van handen, hoesten en niezen in de elleboog en het gebruik van wegwerpzakdoeken. Allemaal relatief simpele maatregelen die een ieder zelf kan nemen of waar u bewoners, patiënten en verzorgers op kan wijzen. Persoonlijke hygiëne is dus wel degelijk van belang bij het tegengaan van de overdracht van (corona)virussen.
Naderend coronavirus? Handel preventief
Omdat de overdracht van mens op mens bij het coronavirus is bewezen, is het van belang om goede hygiëne in te zetten bij bestrijding van dit snel overdraagbare virus. Bij locaties waar bewoners, patiënten en verzorgers veelvuldig contact hebben met elkaar en waar de beweegruimte van bewoners elkaar overlapt, gaat verspreiding van virussen in de meeste gevallen snel en vaak zonder vooraankondiging. Desinfectie van handen en oppervlakken (hand contactpunten) draagt bij aan inactivatie van virussen. Deze maatregelen zijn eenvoudig uitvoerbaar, het resultaat is echter groot. Een hygiënepartner denkt graag met u mee hoe u de hygiëne bij uw locatie kunt behouden en eventueel verbeteren. Goede hygiëne draagt immers bij aan het bestrijden van dit snel overdraagbare virus.
Geen virus in uw buurt
U blijft gezond door ziekteverwekkers uit uw buurt te houden of door een besmettingsbron te isoleren. Dr. Weigert heeft meer dan 50 jaar ervaring met hygiëne. Ons motto is om de toekomst nog een stukje schoner, gezonder en veiliger te maken. Daarbij houden wij actuele ontwikkelingen op het gebied van gezondheid scherp in de gaten. Wij zijn trots dat ons assortiment desinfectiemiddelen biedt die een naderend coronavirus de kop in kunnen drukken. Gebruikt u bijvoorbeeld DEB Instant Foam Complete bij handhygiëne of Neoform K Spray bij desinfectie van oppervlakken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie over onze desinfectiemiddelen? Neemt u gerust contact met ons op. Onze adviseur komt graag bij u langs en toont u onze hygiëne- en desinfectiemiddelen.